Du trenger:
- 800 g oksehale
- 600 g kyllingklubber
- 2 gule løk
- 2 ss olje
- 150 g tomatpure
- 6 gulrøtter
- 1 l vann
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ts aromakrydder
- 1 ss paprikakrydder
- 2 ts kayennepepper
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Ha 1 dl vann i en ildfast form og legg i oksehalene. Stek oksehalene i ovnen i ca. 6 timer på 150 grader. Stek kyllingklubbene i ca. 1 time på samme varme.
Grovhakk løken og fres den godt i en gryte med litt olje. Stek løken helt til den er brun og karamellisert. Ha i tomatpuré og rør det godt sammen. Tilsett vann, krydder og peanøttsmør. Hell i stekekraften fra oksehalene og kyllingklubbene. Kok oksehalene i 2 timer sammen med sausen.
Kutt gulroten i ca. 6 cm lange stykker og del de på langs. Ha gulrot og kyllingklubbene i den siste timen av koketiden.
Server med ris.