Du trenger:
- 600 g kylling (lår- eller brystfilet)
- 2 ss olje
- 5 fedd hvitløk
- 2 gule løk
- 1 chili
- 4 tomater
- 1 sitron
- 3 ss tomatpure
- 150 g peanøttsmør
- 2 dl vann/kraft
- 200 g søtpotet
- 1 ss sukker
- 1 klype kanel
- 1 ts pepper
- salt etter smak
Slik gjør du:
Skjær kyllingen i biter på ca. 4×4 cm, og stek bitene i en gryte med litt olje.
Finhakk løk, hvitløk og chili, og ha det i gryta sammen med kyllingen. Stek til det er blankt og mykt. Kutt tomaten i biter og ha den i gryta.
Ha så i tomatpure, saften fra en sitron, vann og peanøttsmør. Skjær søtpoteten i små terninger og ha det i gryta. Smak til med pepper, salt, sukker og kanel.
La det småkoke i ca. 40 minutter på svak varme. Rør i gryta så det ikke brenner seg.
Server med kokt ris.