Vurdering

4.3
(17)

Eggost

Eggost er en mild ost som kan brukes som pålegg, og den smaker dessuten godt på lefse eller potetkake. Den kan også serveres med sukker og kanel. Mysen som er igjen, kan brukes i brødbaking.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 4 dl helmelk
  • 2 dl kulturmelk
  • 4 egg

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok opp helmelken. Visp egg og kulturmelk sammen, og hell blandingen i den kokende melken.

Varm opp til kokepunktet, og la blandingen stå til det skiller seg. Ta opp osten med en hullsleiv og legg på et fat.

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 17

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter