Du trenger:
- 4 egg
- 3 ss eddik
- 4 brødskiver
- 4 skinkeskiver
Hollandaise saus:
- 100 g smør
- 1 ss sitronsaft
- 3 eggeplommer
- 1/4 ts salt
Slik gjør du:
Kok opp ca. 1,5 liter vann i en kjele og ha i eddik. Hold vannet på kokepunktet. Knekk i ett og ett egg og la de trekke 5-6 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og la de renne fra seg på en tallerken.
Lag hollandaise. Ha eggeplommene og sitronsaften i en glass- eller stålbolle. Pisk med en visp i ca. 5 minutter. Smelt smør og la det hvite falle til bunnen. Du skal ikke bruk det hvite bunnfallet, men det blanke smøret. Bruk en øse og ha det over i en bolle.
Ha bollen med eggeplommene og sitronsaften over et vannbad og pisk godt. Spe med litt og litt av det blanke smøret, og visp godt til det blir en luftig og tykk saus. Smak sausen til med salt.
Legg en skinkeskive og posjerte egg på hver brødskive, og hell sausen over. Server umiddelbart.
«Himmelskt!»
