Du trenger:
- 400 g indrefilet av vilt eller storfe
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 6 ss olje
- 1 lime
- 2 ss soyasaus
- 1 ts honning
- 3 ss finhakka chilli
- 2 ss finhakka ingefær
- 1/2 ts pepper
- 1 kvast koriander
- 50 g parmesan
Slik gjør du:
La indrefileten ligge ute i romtemperatur i ca. 1 time, og gni den inn med salt og pepper. Ha smør i en stekepanne på høy varme. Legg indrefileten i stekepanna når smøret slutter å frese. Stek noen minutter på hver side slik at fileten får en god stekeskorpe.
Legg fileten i en ildfast form, sett den i stekovnen på 125 grader og stek til fileten har en kjernetemperatur på 55 grader. Da er den medium rå. Hvis du ikke har steketermometer kan du beregne ca. 30 minutter, men det avhenger av hvor tykk fileten er. Dersom du ønsker kjøttet bedre stekt, kan det stekes til en kjernetemperatur på 65-70 grader.
La kjøttet hvile ca. 15 minutter før du skjærer i det.
Imens kjøtts hviler kan du blande sammen olje, soyasaus og honning. Finhakk chili og ingefær. Kutt flak av parmesan.
Skjær kjøttet i så tynne skiver og fordel skivene på en stor tallerken. Press over limesaft fa en halv lime, hell over oljeblandingen og dryss over chili og ingefær. Ha på nykvernet pepper, og koriander og parmesan. Server umiddelbart.
Server med brød som forrett eller tapas.