Vurdering

4.1
(15)

Elgkarbonader

Du trenger:

  • 500 g kvernet elgkjøtt
  • 1-2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 1 dl fløte
  • 1/2 dl vann
Stekt løk:
  • 2 gule løk
  • 1 ss smør
  • 2 ts sukker

 

 

Slik gjør du:

Ha salt i kjøttdeigen og rør den til den blir seig. Bland inn potetmel og pepper. Ha i egget og rør det godt inn. Spe med fløte og vann. Pass på at væsken har samme temperatur som kjøttdeigen. 
 
Form fine kaker og stek de i en stekepanne med smør. Dette blir ca. 6 karbonader. 
 
Server gjerne med stekt løk, og brød eller poteter.

Stekt løk: Skjær løken i ringer og stek den myk i smør. Ha i sukker og la den surre til den blir brun. 

 

«Nydelige elgkarbonader!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 15

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter