Vurdering

3
(3)

Enkel biffgryte

Du trenger:

  • 500 g grytekjøtt eller høyrygg av okse
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 1 stor gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 gulrøtter
  • 2 dl creme fraîche
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 dl vann (til meljevning)
  • 1 ts salt
  • pepper etter smak

Slik gjør du:

Kutt kjøttet i avlange strimler på ca. 4×2 cm. Stek kjøttet i en stekepanne med litt smør til det har fått en god stekeskorpe.  

Ha kjøttet over i en gryte, tilsett vann og la det koke. 

Skjær løken i ringer. Brun løken med litt smør i samme panne som du stekte kjøttet i. Ha i finhakket hvitløk og la det surre 1 minutt. Ha løken og hvitløken opp i gryta med kjøttet. 

Skrell gulrøttene, kutt de i staver og ha de i gryta. 

La gryta koke ca. 40 minutter. Tilsett mer vann dersom det koker tørt. Smak til med salt og pepper. Ha i creme fraîche. Rør melet ut i vann og spe med dette for å tykne sausen.  

Kok i minimum 30 minutter til. Server med poteter og tyttebær.

«Enkel biffgryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter