Du trenger:
- 500 g grytekjøtt eller høyrygg av okse
- 2,5 dl vann
- 2 ss smør
- 1 stor gul løk
- 4 fedd hvitløk
- 4 gulrøtter
- 2 dl creme fraîche
- 1 ss hvetemel
- 0,5 dl vann (til meljevning)
- 1 ts salt
- pepper etter smak
Slik gjør du:
Kutt kjøttet i avlange strimler på ca. 4×2 cm. Stek kjøttet i en stekepanne med litt smør til det har fått en god stekeskorpe.
Ha kjøttet over i en gryte, tilsett vann og la det koke.
Skjær løken i ringer. Brun løken med litt smør i samme panne som du stekte kjøttet i. Ha i finhakket hvitløk og la det surre 1 minutt. Ha løken og hvitløken opp i gryta med kjøttet.
Skrell gulrøttene, kutt de i staver og ha de i gryta.
La gryta koke ca. 40 minutter. Tilsett mer vann dersom det koker tørt. Smak til med salt og pepper. Ha i creme fraîche. Rør melet ut i vann og spe med dette for å tykne sausen.
Kok i minimum 30 minutter til. Server med poteter og tyttebær.