oppskrift margit dale enkel tomatsuppe

Vurdering

4.9
(10)

Enkel tomatsuppe

Tomatsuppe faller i smak hos de fleste. Her har du oppskriften på en enkel, og fantastisk god og fyldig tomatsuppe. Det ikke tar lengre tid å lage den enn posevarianten, men den smaker så uendelig mye bedre. På toppen hadde jeg revet parmesan, basilikum og Lauritz olivenolje med Omega-3, basilikumsmak. Det var supergodt, men du kan variere med ulike toppinger etter smak og behag.

[one-third-first]


Du trenger:
  • 2 ss smør
  • 1/2 løk
  • 1 gulrot
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiserte hakka tomater
  • 5 dl vann eller kraft
  • 1-2 ss sukker
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss per porsjon
  • frisk basilikum til pynt

[/one-third-first]

[two-thirds]

ANNONSE

Slik gjør du:

Finhakk gulrot og løk. Ha smør i en kjele og stek gulrot og løk myk og blank på middels varme. Ha i de hermetiserte tomatene og  vann/kraft. Kok ca. 5 minutter og mos alt med en stavmikser.

Smak til suppen med sukker, salt og pepper. Synes du den smaker for lite kan du ha i litt tomatpure.

Rett før servering har du over, basilikumsmak. Pynt med fersk basilikum og ha eventuelt litt revet parmesan på toppen. Du kan også servere med kokte egg eller sprøstekt bacon dersom du ønsker det.

«En fantastisk god suppe!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.9 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter