[one-third-first]
Du trenger:
- 1 kg poteter uten skall
- 1 ts salt
- 1 ss smeltet smør
- ½ dl melk
- 1–2 dl hvetemel
(tilpasses etter behov)
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Kok og avkjøl potetene, og mal dem i en kjøkkenkvern. Tilsett melk, smør, salt og mel. Tilpass melmengden så deigen blir god å kjevle ut.
Del deigen i emner og kjevl eller trykk den ut med hendene til en runding som er ca. 15 cm i diameter og 3–4 mm tykk.
Stek kakene på middels varme uten smør i panne eller på takke. Snu når de har tydelige brune flekker. Eplekakene er ferdig stekt når de blåser seg opp.
Serveres som tilbehør til setesdalssuppe, eller som en egen rett med smør og gjerne litt rømme og tyttebærsyltetøy på.
«Tradisjonsrike eplekaker fra Setesdal!»
[/two-thirds]