Vurdering

3
(2)

Feitebjug

Dette er en rett for de spesielt interesserte. Tidligere ble det brukt blindtarm fra lam til å lage pølsa, men jeg anbefaler å bruke ferdig pølsetarm. Feitebjug kan spises kald sammen med brau (flatbrød) eller varmes raskt over glør eller i stekepanne.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 4 ferdig vaskede pølsetarmer
  • 600 g fett og 200 g kjøtt (avskjær) av lam fra området rundt endetarm, tarmer og lår
  • 1 ss salt
  • 1,5 l vann

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kjør fettet og kjøttet 3–4 ganger gjennom en kjøttkvern. Bland saltet godt inn i massen. Stapp den i den vaskede pølsetarmen til en fast pølse. Knyt igjen endene med kjøkkenhyssing.

Varm vannet til 80 grader, og la pølsene trekke i 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann til fettmassen har stivnet.

«En rett for de spesielt interesserte!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter