Vurdering

4.3
(34)

Fiskesuppe med reker og blåskjel

Maten vert best når du lagar han frå botn av! Prøv denne oppskrifta på tradisjonell fiskesuppe med tre slag fisk, reker og blåskjel.

Du treng:

Fiskekraft:

  • hovud, bein og skinn frå kvit fisk
  • 1 selleristong
  • 1 lauk
  • 1 gulrot
  • 2 laurbærblad
  • 5 heile peparkorn

Suppa:

  • 350 g reker med skal
  • 1 lauk
  • 150 g gulrot
  • 100 g persillerot
  • 50 g purre
  • 300 g blåskjel
  • 2 ss smør
  • 1 dl eplemost eller kvitvin
  • 6 dl fiskekraft
  • 4 dl fløyte
  • 150 g steinbitfilet
  • 200 g langefilet
  • 200 g laksefilet
  • 1 kvast persille
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast koriander
  • salt og pepar etter smak

Slik gjer du:

Kok fiskekraft av fiskeavskjer frå kvit fisk. Bruk hovud, skinn og bein, men fjern gjeller og blodrand. Skyl det godt i kaldt vatn og ha det i ei gryte med vatn så det dekker. Ha i gulrot, lauk, selleristong, laurbærblad og heil pepar. Lat det trekke på kokepunktet i ca. 20 minutt. Sil krafta.

Reinsk rekene. Finhakk lauken. Skjer gulrot og persillerot i tynne strimlar. Del purren på langs og del han opp i tynne halvmånar.

Vask blåskjela i kaldt vatn og skrubb vekk trådar. Bruk berre levande blåskjel. Gje kvart skjel eit lite knips og kast dei som ikkje lukkar seg.

Ha lauken i ei gryte med smør. Steik lauken på svak varme til han er blank og mjuk. Ha blåskjela i gryta og hell over eplemost eller kvitvin. Kok 2-3 minutt med loket på. Ta opp skjela med ei holsleiv og legg dei på ein tallerken. Kast dei skjela som ikkje har opna seg.

Hell krafta i gryta der blåskjela har kokt. Ha i grønsakene og kok nokre minutt. Hell i fløyten og gi suppa eit oppkok.

Del fisken i bitar på ca. 2 x 2 cm. Ha bitane i gryta, og lat det trekke i 2 minutt. Finhakk urtene og ha dei i. Smak til med salt og pepar. Ha rekene og blåskjela i rett før servering.

Server saman med godt brød. 

«Lag fiskesuppe frå botn av!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 34

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter