Vurdering

4
(2)

Fløtepudding med kanel og karamell

Fløtepudding er en god og klassisk dessert. Her er en “utradisjonell” variant med kanel og karamell.

Du trenger:

  • 5 dl fløte
  • 3 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 4 ss vann
  • 120 g sukker
  • 3 gelatinplater

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Varm opp 2,5 dl fløte til kokepunktet sammen med 3 ss sukker og kanelen. Når sukkeret er oppløst ta gryta vekk fra platen og rør inn gelatinplatene.

Sett fløteblandingen til avkjøling, og pisk 2,5 dl fløte stiv.

Ha 4 ss vann og 120 g sukker i en kjele. Varm opp og rør til sukkeret har løst seg helt opp. La det koke i ca. 5 minutter uten at du rører. Sukkerblandingen skal få en gyllen farge.

Fordel sukkerblandingen i fire porsjonsformer. Drei formene rundt slik at bunnen og sidene dekkes av sukkerblandingen.

Skjær den piskede kremen inn i den avkjølte fløteblandingen og bland forsiktig sammen. Fordel i fire former. Formene settes i kjøleskap i minst i fire timer før servering.

Fløtepuddingen kan serveres i formen eller på en tallerken. Ved servering på tallerken dyppes bunnen av formen noen sekunder i veldig varmt vann før den veltes over. Serveres med friske bær eller mandelkjeks.

«Fløyelsmyk og deilig dessert!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter