Du trenger:
- 5 dl fløte
- 3 ss sukker
- 1 ts kanel
- 4 ss vann
- 120 g sukker
- 3 gelatinplater
Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Varm opp 2,5 dl fløte til kokepunktet sammen med 3 ss sukker og kanelen. Når sukkeret er oppløst ta gryta vekk fra platen og rør inn gelatinplatene.
Sett fløteblandingen til avkjøling, og pisk 2,5 dl fløte stiv.
Ha 4 ss vann og 120 g sukker i en kjele. Varm opp og rør til sukkeret har løst seg helt opp. La det koke i ca. 5 minutter uten at du rører. Sukkerblandingen skal få en gyllen farge.
Fordel sukkerblandingen i fire porsjonsformer. Drei formene rundt slik at bunnen og sidene dekkes av sukkerblandingen.
Skjær den piskede kremen inn i den avkjølte fløteblandingen og bland forsiktig sammen. Fordel i fire former. Formene settes i kjøleskap i minst i fire timer før servering.
Fløtepuddingen kan serveres i formen eller på en tallerken. Ved servering på tallerken dyppes bunnen av formen noen sekunder i veldig varmt vann før den veltes over. Serveres med friske bær eller mandelkjeks.
«Fløyelsmyk og deilig dessert!»
