Du trenger:
- 6 gule løk
- 4 ss smør
- 1 ts hakket frisk timian
- 2 ts sukker
- 4 hvitløkfedd
- 1 l oksekraft
- 4 skiver brød
- 3 dl revet ost
- en skvett hvitvin, sherryeddik eller sitronsaft
- salt
Slik gjør du:
Skrell og skjær løken i tynne ringer og finhakk hvitløken. Smelt smøret i en gryte. Stek løk og hvitløk på middels varme. Ha i sukker og timian, og stek løken brun. Tilsett kraft og la suppa småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Skjær fire skiver brød og ha på ost på brødskivene. Gratiner brødskivene i ovnen under grill til osten er godt smeltet og brødet er sprøtt.
Ha litt hvitvin, sherryeddik eller sitronsaft i suppa og smak den til med salt.
Fordel suppa i 4 suppeskåler. Ha brødet på toppen og server.