Vurdering

5
(1)

Gomes lefse

Du trenger:

  • 120 g smør
  • 250 g sukker
  • ca. 700 g siktet hvetemel
  • 5 dl kulturmelk
  • 1 ts natron

 

 

Slik gjør du:

Smelt smøret og ha i sukker. Ha i kulturmelken og natron. Rør det sammen og la det stå et par minutter. Ha så i melet. Dersom deigen er for tynn, må du ha i mer hvetemel.

Sett deigen i kjøleskapet ca. 2 timer før utkjevling. Dette gjør deigen mindre klissete og lettere og kjevle ut. 

Bruk litt mel til å kjevene ut lefser på størrelse med en frokosttallerken. Du kan eventuelt stikke lefsene ut med et kjelelokk. Bruk så lite mel som mulig. Lefsene blir harde og tørre dersom du bruker for mye mel. 

Stek lefsene på middels varme ca. 2 minutter på hver side på tørr takke eller panne til de blir gyldne

«Enkle og smakfulle søtlefser!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter