Du trenger:
- 2 modne avokado
- 1 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- 4 egg
- salt
- grov pepper
- 4 skiver grovt brød
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
Del avokadoen i to. Fjern steinen og ta ut avokadokjøttet. Finhakk hvitløken. Mos dette sammen i en bolle og tilsett sitronsaften. Smak til med salt.
Rist brødet i en stekepanne med litt olje.
Posjer eggene. Fyll en kjele med vann slik att det er ca. 7 cm høyt i kjelen. Ha i 4 ss eddik. Kok opp til kokepunktet.
Lag en virvel i vannet og slipp egget opp i midten. Dette gjør at egget samler seg lettere. Vannet skal være på kokepunktet, men må ikke koke.
La eggene ligge og stivne i vannet i ca. 5 minutter. Ta de posjerte eggene forsiktig opp og legg de på en tallerken.
Fordel avokadoen på toastene og legg på egget. Ha over rikelig med pepper og server.
«Sunn og god lunsj!»
