[one-third-first]
Du trenger:
- 950 g hvetemel
- 250 g sammalt spelt (grovmalt)
- 5 dl melk
- 3 dl vann
- 40 g smelta smør
- 20 g salt
- 1 pk fersk gjær
- egg til pensling
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Smelt smøret i en gryte. Ha i melka og vannet. Kok opp til ca. 38 grader. Smuldre i gjær og rør rundt til den er oppløst.
Bland alt det tørree og ha det i melkeblandingen. Kna deigen i ca. 5 min. La den heve ca. 1 time, eller til dobbel størrelse.
Form til to runde brød og etterhev ca. 30 minutter.
Skjær et kryss på toppen av brødet før det stekes. Stek på 220 grader i 20 minutter. Skru så varmen ned til 200 grader, stek brødet videre i ca. 25 minutter.
«Min beste oppskrift på grovbrød!»
[/two-thirds]