Vurdering

4.3
(112)

Grovbrød i langpanne

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 200 g grov sammalt hvete
  • 100 g havregryn
  • 14 g salt
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 7 dl vann
  • solsikkekjerner til strø

 

 

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bakebolle. Lunk vannet til ca. 35 grader. Rør godt sammen. Deigen skal være litt løs. Hev under et klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

Fin fram en langpanne på 30×40 cm og ha i et bakepapir. Smør kantene. Fukt hendene med vann, og trykk deigen like stor som langpanna. Hev 1 time til under et klede.

Dryss over solsikkekjerner. Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 30 minutter.

«Enkelt, godt og velsmakende brød!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 112

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter