Du trenger:
- 300 g sikta hvetemel
- 50 g sammalt hveytemel
- 8 g salt
- 6 g tørrgjær
- 1 egg
- 200 g vann
- 25 g smør
Fyll:
- 8 skiver Jarlsberg
- 4 skiver kokt skinke
Slik gjør du:
Lunk vannet til 38 grader. Del smøret opp i små terninger. Ha alt det tørre i en bolle. Rør egget inn i vannet og bland det i deigen. Elt deigen med eltekrok i 5 minutter. Ha i smøret og elt videre i ca. 5 minutter.
Hev deigen under et klede til dobbel størrelse.
Ha mel på bordet og kjevl deigen til en sirkel som er 0,5-1 cm tykk. Del den opp i 8 trekanter. Ha ost og skinke på hver trekant og rull sammen med den breieste delen først.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Etterhev under et klede i ca. 40 minutter.
Pensl hornene med pisket egg og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 17 minutter.
«Nydelige horn med fyll !»