[one-third-first]
Du trenger:
- 1,3 kg reinsdyrstek uten bein
- 2 ss olje
- 4 hvitløkfedd
- 100 g bacon
- 3 dl rødvin
- 1 selleristilk
- 4 rødløk
- 1 gulrot
- 4 dl kraft
- 150 g tomatpure
- 2 laurbærblad
- salt og pepper etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Skjær 3 cm dype snitt i steika og dytt inn hvitløksbiter og bacon.
Varm oljen i en gryte og brun steika godt på alle sider. Ha på litt salt og pepper. Tøm i vin la det trekke 5 minutter.
Del rødløkene i to og skjær de i tynne ringer. Skjær gulrot og selleristang i tynne skiver.
Ha grønnsaker, kraft, tomatpure, laurbærblad , salt og pepper i gryta. Legg lokket på gryta og la det trekke i 3 -4 timer.
Ta så opp steken. Den er nå veldig mør. Del den opp, ha kjøttet på et serveringsfat og hell over sausen.
Server med potetmos.
«Herlig gryte med balanserte smaker!»
[/two-thirds]