Vurdering

3.8
(22)

Gule bomber

Du trenger:

Mandelkaker:
  • 2 eggehviter
  • 100 g sukker
  • 130 g mandelmel
Gul krem:
  • 2 eggeplommer
  • 0,5 dl kremfløte
  • 70 g sukker
  • 70 g smør
Slik gjør du:
Mandelkaker:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, pisk til tykk marengs og vend inn mandelmel.

Bruk en kakesprøyte og sprøyt ca 30 små topper med mandeldeig ut på et stekebrett med bakepapir. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter. Avkjøl kakene på platen en stund. Flytt de så over på en rist for å avkjøles helt.

Gul krem:

Ha eggeplommene i en kjele sammen med kremfløte og sukker. Varm blandingen opp til kokepunktet under stadig omrøring til den tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Pisk inn terninger med romtemperert smør.

Sett kremen kaldt til den får en tykk smørekonsistens.

Montering:

Sett sammen to og to mandelkaker med gul krem imellom. Bruk gjerne en kakesprøyte. Kakene holder seg gode i kjøleskapet i minst 14 dager, men kan også fryses.  

«Superenkelt å lage!

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.8 / 5. Antall stemmer: 22

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter