[one-third-first]
Til fire hamburgerbrød trenger du:
- 250 g hvetemel
- 1,5 dl melk
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 2 ts tørrgjær
- 1 egg (pisk det lett sammen og ta ut 1 ss til pensling)
- 2 ts sesamfrø til toppen
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Du får best resultat ved å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Varm melken til 38 grader. Ha alt det tørre i en bakebolle. Pisk egget lett i en bolle og ta ut 1 ss til pensling. Ha resten av egget i melken. Hell melkeblandingen i det tørre og elt med kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Legg et klede over bollen og la den heve på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
Strø litt mel på bordet og velt ut deigen. Del den opp i 4 emner og form de til runde boller. Legg de på en stekeplate med bakepapir. Trykk emnene flate. Dekk med et klede og la de heve ca. 40 minutter til eller til dobbel størrelse.
Når de har hevet ferdig pensler du med egg og drysser over litt sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.
«Det tar litt tid å lage hamburgerbrød – men det er verdt det!»
[/two-thirds]