Du trenger:
- 50 g smør
- 5,5 dl melk
- 25 g fersk gjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 600 g hvetemel
- 100 g havremel
- egg til pensling
- sesamfrø eller valmuefrø
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melka. Varm opp til ca 35 grader. Smuldre i gjær og rør den ut i melkeblandingen.
Ha det tørre i en bolle, og hell i melkeblandingen. Kna deigen godt eller kjør den i en kjøkkenmaskin i fem minutter til deigen blir smidig og seig. La deigen heve til dobbel størrelse under et klede.
Kjevl deigen til en runding med ca. 40 cm i diameter. Del den i 16 pizzastykker. Rull inn fra den tykkeste delen og form endene som et horn.
Ha hornene på et stekebrett med matpapir, og etterhev i ca. 30 minutter under et klede. Pensle med egg, og strø på sesam- eller valmuefrø.
Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter