Vurdering

5
(3)

Kirsebærpai

Du trenger:
  • 6 dl siktet hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 230 g smør
  • 1 dl rømme
  • 1 ts salt
  • 1 egg til pensling

Fyll:

  • 1 kg kirsebær
  • 1 dl maizena
  • 2 dl sukker

Slik gjør du:

Ha mel og sukker i en bolle og smuldre i smøret. Bland inn rømmen og kna til en deig. Ha deigen i en pose og sett den i kjøleskapet minst to timer.

Fjern steinene fra kirsebærene. Bland kirsebærene sammen med maizena og sukker, og ha det i en kjele. Kok opp til det tykner og kjøl av. 

Kjevl 2/3 av paideigen til en runding som er ca. 3 mm tykke og har en diameter på ca. 30 cm og 3 mm tykk. Smør en form på ca. 22 cm og legg deigen i formen. 

Ha det avkjølte kirsebærfyllet i formen.

Kjevl resten av deigen til en runding på 23 cm. Del den i 10 remser som er ca. 2,5 cm breie. Legg deigremsene i rutemønster over kirsebærfyllet. Skjær av overflødig deig og brett ned kanten mot strimlene, slik at den blir jevn og fin. 

Pisk egget og pensle remsene. Stek på 200 grader i ca 20 minutter.

Server med vaniljeis

«Smakfull kirsebærpai!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter