Du trenger:
- 6 dl siktet hvetemel
- 1,5 dl sukker
- 230 g smør
- 1 dl rømme
- 1 ts salt
- 1 egg til pensling
Fyll:
- 1 kg kirsebær
- 1 dl maizena
- 2 dl sukker
Slik gjør du:
Ha mel og sukker i en bolle og smuldre i smøret. Bland inn rømmen og kna til en deig. Ha deigen i en pose og sett den i kjøleskapet minst to timer.
Fjern steinene fra kirsebærene. Bland kirsebærene sammen med maizena og sukker, og ha det i en kjele. Kok opp til det tykner og kjøl av.
Kjevl 2/3 av paideigen til en runding som er ca. 3 mm tykke og har en diameter på ca. 30 cm og 3 mm tykk. Smør en form på ca. 22 cm og legg deigen i formen.
Ha det avkjølte kirsebærfyllet i formen.
Kjevl resten av deigen til en runding på 23 cm. Del den i 10 remser som er ca. 2,5 cm breie. Legg deigremsene i rutemønster over kirsebærfyllet. Skjær av overflødig deig og brett ned kanten mot strimlene, slik at den blir jevn og fin.
Pisk egget og pensle remsene. Stek på 200 grader i ca 20 minutter.
Server med vaniljeis
«Smakfull kirsebærpai!»
