Du trenger:
- 10 ss olje
- 300 g kjøtt av lammebog, reinsdyr eller høyrygg av okse.
- 1/2 ss mel
- 1 gulrot
- 1 løk
- 1 chili
- 5 hvitløksfedd
- 50 g bacon
- 3 dl hvitvin
- 200 g små tomater
- 300 g poteter
- 250 g erter (friske eller frosne)
- pynt med litt friske urter
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i fine biter (ca. 3 x 3cm). Krydre kjøttbitene godt med salt og pepper, og rull de i melet.
Finhakk løk og gulrot, chili, hvitløksfedd og skjær bacon i små biter. Ha olivenolje i gryta og la det surre på svak varme i ca. 5 minutter.
Brun kjøttet på sterk varme i en stekepanne. Ha det brunede kjøttet og vinen opp i gryta.
La dette koke ca. 20 minutter. Koker det tørt har du oppi litt vann.
Kutt potetene i terninger og del småtomatene i to. Ha så opp i tomatene, potetene og ertene. Kok videre i ca. 40 minutter