Vurdering

3.5
(6)

Kjøttgryte med erter og hvitvin

Dette er en fantastisk god italiensk-inspirert gryte. Du kan bruke kjøtt fra lam, okse eller vilt.

Du trenger:

  • 10 ss olje
  • 300 g kjøtt av lammebog, reinsdyr eller høyrygg av okse.
  • 1/2 ss mel
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 5 hvitløksfedd
  • 50 g bacon
  • 3 dl hvitvin
  • 200 g små tomater
  • 300 g poteter
  • 250 g erter (friske eller frosne)
  • pynt med litt friske urter

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i fine biter (ca. 3 x 3cm). Krydre kjøttbitene godt med salt og pepper, og rull de i melet.

Finhakk løk og gulrot, chili, hvitløksfedd og skjær bacon i små biter. Ha olivenolje i gryta og la det surre på svak varme i ca. 5 minutter.

Brun kjøttet på sterk varme i en stekepanne. Ha det brunede kjøttet og vinen opp i gryta.

La dette koke ca. 20 minutter. Koker det tørt har du oppi litt vann.

Kutt potetene i terninger og del småtomatene i to. Ha så opp i tomatene, potetene og ertene. Kok videre i ca. 40 minutter

«Deilig gryte med kjøtt, erter og hvitvin!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.5 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter