Du trenger:
- 30 g smør
- 1 gul løk
- 1 stilk stangselleri
- 1 tråd safran
- 2 hvitløkfedd
- 2 tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 dl hvitvin
- 7 dl fiskekraft eller vann
- 300 g crème fraîche
- salt og pepper
- 500 g poteter
- 500 g laks
- 100 g reker
Slik gjør du:
Finhakk løk og selleri og stek det i en gryte med smør i ca. 10 minutter. Finhakk tomatene og hvitløkfeddene og ha de i gryta sammen med tomatpuré. Hell i hvitvin og kraft.
Skrell potetene, skjær de i terninger og ha de i gryta. Kok i ca. 15 minutter, og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i terninger og ha de i suppa. La fisken trekke ca. 6 minutter. Ha i reker og server med en klatt rømme og krutonger.
«Enkel og god fiskesuppe!»
