Vurdering

4.2
(18)

Kylling med fløte, spinat og parmesan

Nydelig kyllingform med inspirasjon fra det italienske kjøkken.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 ss olje
  • 200 g spinat
  • 2 hvitløksfedd
  • 600 g kyllingfilet
  • 1/2 løk
  • 3 ss smør
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 1/2 ss mel
  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 60 g revet parmesan
  • 2 eggeplommer
  • salt og pepper etter smak

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Ta 1 ss olje i en gryte og ha oppi vasket spinat og finhakket hvitløk. Varm spinaten i gryta til den faller sammen.

Legg så spinaten i bunnen på en ildfast form.

Finhakk løk og fres den blank med 3 ss smør, rør inn 1 1/2 ss hvetemel. Spe med 2 dl melk og 3 dl fløte. Rør mens det koker til en klumpfri saus.

Trekk sausen fra varmen og ha i 1 ts dijonsennep, 60 gram revet parmesan og to eggeplommer. Rør dette godt inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Skjær kyllingfiletene i passelige stykker og stek de i panna på sterk varme et par min på hver side. Legg kyllingen i den ildfaste formen oppå spinaten. Hell over sausen.

Gratiner i ovnen på 180 grader i 20- 30 minutter. Serveres med pasta eller kokte poteter.

«Superdigg kyllingform!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 18

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter