[one-third-first]
Du trenger:
- 1 ss olje
- 200 g spinat
- 2 hvitløksfedd
- 600 g kyllingfilet
- 1/2 løk
- 3 ss smør
- 1 ts dijonsennep
- 1 1/2 ss mel
- 2 dl melk
- 3 dl fløte
- 60 g revet parmesan
- 2 eggeplommer
- salt og pepper etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ta 1 ss olje i en gryte og ha oppi vasket spinat og finhakket hvitløk. Varm spinaten i gryta til den faller sammen.
Legg så spinaten i bunnen på en ildfast form.
Finhakk løk og fres den blank med 3 ss smør, rør inn 1 1/2 ss hvetemel. Spe med 2 dl melk og 3 dl fløte. Rør mens det koker til en klumpfri saus.
Trekk sausen fra varmen og ha i 1 ts dijonsennep, 60 gram revet parmesan og to eggeplommer. Rør dette godt inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingfiletene i passelige stykker og stek de i panna på sterk varme et par min på hver side. Legg kyllingen i den ildfaste formen oppå spinaten. Hell over sausen.
Gratiner i ovnen på 180 grader i 20- 30 minutter. Serveres med pasta eller kokte poteter.
«Superdigg kyllingform!»
[/two-thirds]