Du trenger:
- 500 g laksefilet
- 1/2 løk
- 1/2 paprika
- 2 tomater
- 4 ss vårløk
- 4 ss olivenolje
- 2 blomkål
- 20 g smør
- 1/2 dl fløte
- 1/2 lime
- pepper og salt
Slik gjør du:
Skjær laksefileten i fire stykker på ca. 125 g hver.
Finhakk løk, paprika og vårløk. Ta steinene ut av tomatene og finhakk resten av tomaten.
Klipp til fire bakepapir på 35 x 35 cm. Legg laksestykkene midt på bakepapiret og fordel de finhakkede grønnsakene over laksestykkene.
Ha over 1 ss olivenolje og salt og pepper etter ønske på hvert laksestykke.
Brett bakepapiret sammen og rull inn kantene så det blir en tett pakke.
Stek laksen på 200 grader i 8-10 minutter.
Mens laksen er i ovnen koker du blomkålen i ca. 10 minutter til den blir mør og moser den med stavmikser. Ha i fløte, smør og limesaft og rør dette inn i pureen. Smak til med salt og hold det varmt til servering.
Server laksen med blomkålpure og stekte poteter dersom du ønsker det.
«Saftig laks med masse smak!»
