Du trenger:
- 1 lammelår eller bog (med eller uten bein)
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ts tørka rosmarin
- 2 rødløk
- 300 g kålrot
- 4 gulrøtter
Saus:
- 3-4 dl stekesjy
- 1 dl vann
- 1-2 ts maisenna
- 1 ss soyasaus
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Gni steken inn med salt, pepper og rosmarin. Ha smør i en stekepanne og stek kjøttet til den får en gylden stekeskorpe. Del grønnsakene i biter og skjær løken i båter.
Ta steken opp av stekepannen og legg den på et fat. Stek grønnsakene i samme panne i noen minutter. Ha grønnsakene over i en ildfast form og legg steken oppå grønnsakene. Ha stekefolie over den ildfaste formen og stek den midt i ovnen på 80 grader i 7-10 timer.
Lag sausen. Ha stekesjy i en gryte. Rør maisenna ut i vann og ha det i stekesjyen. Kok opp til sausen blir passelig tykk. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Dersom du ønsker en brunere saus kan bruke sukkerkulør.
Server med kokte poteter eller potetmos.
«Saftig lammestek!»
