Vurdering

4.7
(18)

Lapskaus

Lapskaus er enkelt, godt, billig og næringsrikt.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 800 g røykt svineknoke
  • 400 g gulrøtter
  • 100 g kålrot
  • 500 g poteter
  • 1 purre
  • 6-7 dl vann

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Ha knokene i ei gryte og ha i vann så det dekker. Kok knokene i ca 1.5-2 timer under lokk. Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.

Ta opp knokene når de har kokt ferdig. Kutt kjøttet i biter. Bruk ca. 7 dl av vannet knokene har kokt i og tilsett grønnsaker, poteter og kjøtt.

La lapskausen småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene skal koke litt i stykker så de så vidt «jevner» lapskausen. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.

Smak til med salt og pepper. Server gjerne med flatbrød, ferskt brød og smør.

«God og næringsrik hverdagsmat!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 18

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter