Vurdering

3.9
(23)

Luftige tangzongboller

Du trenger:

  • 50 g hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 650 g hvetemel
  • 115 g sukker
  • 8 g tørrgjær
  • 1 dl melk
  • 2 dl egg
  • 180 g smør

Slik gjør du:

Bland sammen 50 g hvetemel og 2,5 dl melk. Varm opp mens du rører til en tykk saus. Avkjøl. Bland i resten av ingrediensene, bortsett fra smøret. Ha alt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt deigen i 10 minutter. 

Del smøret i terninger. Ha smøret i deigen og elt i ca. 5 minutter til. Dekk bollen med plast og heve ca. 1 time til dobbel størrelse. 

Del deigen opp i ca. 22 emner. Trill deigemnene til runde boller og legg de på en stekeplate med bakepapir. Hev ca. 1 time under et klede.

Stek midt i ovnen på 225 grader i ca. ti minutter. 

«Saftige boller!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.9 / 5. Antall stemmer: 23

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter