Vurdering

4.1
(88)

Mandelkjeks

Herlige mandelkjeks som kan nytes som de er, eller sammen med is, fløtepudding eller dyppet i sjokolade. Oppskriften gir 15-20 kjeks.

Du trenger:

  • 200 g skåldede mandler.
  • 100 g melis
  • 30 g sukker
  • 4 eggehviter
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Kok opp vann. Ta kjelen av platen og ha mandlene oppi. La de ligge 10-15 minutter. Da skal skallet ha løsnet og det kan lett fjernes. Tørk godt av mandlene etter at skallet er fjernet.

Ha mandlene i en foodprosessor og kjør til en fin masse. Bland mandelmassen sammen med sukker og melis i en bolle.

Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig sammen med mandelblandingen. Smelt 1 ss smør og vend inn.

Bruk to spiseskjeer og legg massen på bakepapir på en plate. Det må være ca. 3 cm mellom hver kjeks. Stekes på 180 grader i 20 minutter

«Enkle og gode mandelkjeks!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 88

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter