Du trenger:
Bunn:
- 300 g havrekjeks
- 120 g smør
Fyll 1:
- 600 g kremost naturell
- 100 g melis
- 1 dl blåbærsaft
- 4 ss vann
- 2 plater gelatin
Fyll 2 (gelé):
- 1 pakke jordbær gelépulver
- 4 dl vann
Fyll 3:
- 4 dl kremfløte
- 40 g sukker
- 2 plater gelatin
- 4 ss vann
Slik gjør du:
Knus kjeksene og bland i smeltet smør. Bruk en kakeform på 24 cm. Fordel kjeksblandingen i bunnen av kakeformen, og bruk bunnen av et glass til å trykke den godt ned.
Lag ostemassen: Legg gelatinplatene i vann. Varm opp vann, og bland inn de oppbløtte gelatinplatene. Avkjøl til det er lunkent. Pisk ost og melis helt glatt, og bland inn ublandet blåbærsaft. Tilsett så gelatinen og rør den godt inn i ostemassen. Fordel ostemassen over kjeksbunnen og la den stå i kjøleskapet i minst fem timer
Lag geléen: Kok opp vannet og ha pulveret i. Rør til det er oppløst og sett det til avkjøling. Hell geléen over kaken, men pass på at den ikke er for varm. Bruk gjerne en skje til å fordele geléen med. Sett kaka i kjøleskapet og la den stå minst fire timer til geléen er stiv.
Pisk fløten til krem sammen med sukker. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet av gelatinplatene og varm de sammen med 4 ss vann til de er flytende.
Avkjøl litt og hell det i kremen, mens du pisker det godt inn. Ha kremen over gelélokket og la kaken stå minst fire timer til den er stiv.