Vurdering

4.3
(3)

Margits sitron- og nøttekake

En enkel og langtidsholdbar kake, med herlig smak av sitron og nøtter.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 200 g smeltet smør
  • 450 g hvetemel
  • 5 egg
  • 2 ts tørrgjær
  • 400 g sukker
  • saften fra en sitron
  • raspet skall fra en sitron
  • 80 g nøtter
  • 3 ss honning
  • 1 ss smør
  • 1 klype flaksalt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Pisk eggene i en bolle, ha i sukker, tørrgjær, sitronskall, sitronsaft, smeltet smør og hvetemel. Bland alt godt og ha deigen i en godt smurt rund form på ca. 30 cm i diameter. Kle gjerne bunnen med bakepapir. La den stå og heve i formen ca. 1/2 time før den settes i ovnen.

Rist hakkede eller hele nøtter i 1 minutt i varm stekepanne. Ha i smøret og honningen, og la det boblekoke under omrøring i ca. 1 minutt. Avkjøl litt og ha nøttene på toppen av kaka rett før den settes inn i ovnen. Dryss litt flaksalt på toppen. Stek kaka midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter

«Nydelig sitron- og nøttekake!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter