[one-third-first]
Du trenger:
- 200 g smeltet smør
- 450 g hvetemel
- 5 egg
- 2 ts tørrgjær
- 400 g sukker
- saften fra en sitron
- raspet skall fra en sitron
- 80 g nøtter
- 3 ss honning
- 1 ss smør
- 1 klype flaksalt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Pisk eggene i en bolle, ha i sukker, tørrgjær, sitronskall, sitronsaft, smeltet smør og hvetemel. Bland alt godt og ha deigen i en godt smurt rund form på ca. 30 cm i diameter. Kle gjerne bunnen med bakepapir. La den stå og heve i formen ca. 1/2 time før den settes i ovnen.
Rist hakkede eller hele nøtter i 1 minutt i varm stekepanne. Ha i smøret og honningen, og la det boblekoke under omrøring i ca. 1 minutt. Avkjøl litt og ha nøttene på toppen av kaka rett før den settes inn i ovnen. Dryss litt flaksalt på toppen. Stek kaka midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter
«Nydelig sitron- og nøttekake!»
[/two-thirds]