Du trenger:
- 300 g havrekjeks
- 100 g smør
- 1 vaniljestang
- 1 lime
- 600 g kremost
- 100 g sukker
- 3 egg
- 1 boks rømme
- 4 ss sukker
Slik gjør du:
Ha kjeksene i en foodprosessor og kjør de helt finmalt. Smelt smøret og rør det inn. Trykk massen ned i en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek bunnen på varmluft på 180 grader i 10 minutter.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, ha frøene i en bolle sammen med kremost, sukker, egg og saften fra 1 lime. Rør det godt sammen med en mikser. Hell ostemassen over den stekte bunnen. Skru ned varmen til 165 grader varmluft og stek kaken midt i ovnen i 25 minutter.
Bland sammen rømmen og sukkeret. Hell det forsiktig på den nystekte kaken mens den ennå er varm.
La ostekaken stå kjølig i minst 12 timer før servering. Server med bærsaus, karamellsaus eller friske bær.
Denne kaken er like god gluten- og laktosefri. Benytt i så fall glutenfrie havrekjeks og laktosefrie meieriprodukter.
«Klassisk ostekake!»
