Du trenger:
Bunn:
- 300 g havrekjeks
- 120 g smør
- 1 ss kakaopulver
Fyll:
- 600 g kremost naturel
- 100 g hvit sjokolade
- 100 g mørk sjokolade
- 4 plater gelatin
- 4 dl fløte
- 100 g melis
Topping:
- 1 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Knus kjeksene og smelt smøret. Bland sammen kjeks, smør og 1 ss kakaopulver.
Bruk en springform på ca. 22 cm. Dekk bunnen av formen med bakepapir. Trykk kjeksmassen utover bunnen av formen.
Del sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha 50 g melis i fløten, pisk den stiv og sett den til side. Ha 50 g melis i kremosten og rør den glatt.
Når gelatinplatene er bløte tar du de opp av vannet. Ha gelatinplatene i en kjele med 1/2 dl vann og varm forsiktig opp til de har smeltet.
Rør halvparten av gelatinet hurtig inn i ostemassen. Vend så inn hvit og mørk smeltet sjokolade. Fordel det i formen oppå kjeksmassen.
Rør resten av gelatinen inn i kremen og fordel kremen på kaken.
Sett kaken i kjøleskapet til kremen har stivnet. Det tar ca. 4 timer. Sikt så over kakaopulver og kaken er klar til servering.