Vurdering

4.7
(12)

Ostekake med hvit og mørk sjokolade

Du trenger:

 Bunn:
  • 300 g havrekjeks
  • 120 g smør
  • 1 ss kakaopulver 
Fyll:
  • 600 g kremost naturel
  • 100 g hvit sjokolade
  • 100 g mørk sjokolade
  • 4 plater gelatin
  • 4 dl fløte
  • 100 g melis
Topping:
  • 1 ss kakaopulver 

Slik gjør du:

Knus kjeksene og smelt smøret. Bland sammen kjeks, smør og 1 ss kakaopulver.

Bruk en springform på ca. 22 cm. Dekk bunnen av formen med bakepapir. Trykk kjeksmassen utover bunnen av formen.

Del sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha 50 g melis i fløten, pisk den stiv og sett den til side. Ha 50 g melis i kremosten og rør den glatt. 

Når gelatinplatene er bløte tar du de opp av vannet. Ha gelatinplatene i en kjele med 1/2 dl vann og varm forsiktig opp til de har smeltet. 

Rør halvparten av gelatinet hurtig inn i ostemassen. Vend så inn hvit og mørk smeltet sjokolade. Fordel det i formen oppå kjeksmassen.

Rør resten av gelatinen inn i kremen og fordel kremen på kaken.

Sett kaken i kjøleskapet til kremen har stivnet. Det tar ca. 4 timer. Sikt så over kakaopulver og kaken er klar til servering.

«Nydelig ostekake med hvit og mørk sjokolade!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 12

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter