Vurdering

4.5
(35)

Pavlovakrans

Du trenger:

  • 6 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 1 ts eddik
  • 1 ss maizena
Vaniljekrem:
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 vaniljestang 
  • 1 dl sukker
Krem:
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • blåbær, jordbær og bringebær 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 100 grader. Pisk eggehviter med en mikser i ca. 6 minutter. Tilsett litt og litt sukker, og pisk på høy hastighet til massen er helt stiv. Ha i edikk og maizena, og pisk videre i ca. 1 minutt. Da skal marengsen ha stivnet. Du må bruke romtempererte eggehviter og en helt ren stålbolle for å oppnå et godt resultat.

Ha bakepapir på en bakeplate. Tegn en ring på bakepapiret. Det gjør det lettere å forme marengsen rund.  Fordel marengsen med en skje eller sprøytepose. 

Stek marengsen midt i ovnen i ca. 1,5-2 timer. Bruk litt av marengsen til å lage små topper. Marengstoppene passer bra til pynt.

Lag vaniljekrem. Ha eggeplommene i en liten gryte, sammen med sukker, melk, fløte, maizena og frøene fra vaniljestangen. Kok forsiktig opp under omrøring til kremen blir tykk. Sett kremen  til avkjøling.

Lag kremen. Pisk kremfløte og sukker stivt.  

Når marengsen er ferdig stekt og avkjølt, har du først på vaniljekrem, så kremfløte og til slutt bær. Dersom du har bær til overs, så kan de plasseres  i midten av marengsringen.

«Sommerkake med friske bær!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 35

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter