Du trenger:
- 8 dl sukker
- 4 egg
- 250 g smør
- 2 ss vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 5 ss kakaopulver
- 10 dl glutenfritt lyst mel (Caputo, Toro mv.)
- 3 dl h-melk eller fløte
Glasur og fyll:
- 150 g mørk sjokolade
- 170 g smør
- 220 g kremost
- 300 g melis
- 5 dråper vaniljeessens
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret. Ha mel, kakaopulver, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Rør smeltet smør og melblanding vekselvis inn i eggedosisen. Rør inn melken til slutt.
Fordel røren i to springformer på 22-24 cm. Stek i ca. 40 minutter på 180 grader. Avkjøl.
Glasur og fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk romtemperert smør og kremost til det er helt uten klumper. Hell i sjokoladen mens du pisker. Pisk så inn melisen og rør inn vaniljedråpene.
Ha et lag med fyll på den ene kaken og legg den andre kaken oppå. Fordelresten av fyllet på toppen og sidene av kaken.