Du trenger:
- 2,5 kg pinnekjøtt
- 12 poteter
Kålrotstappe:
- 600 g kålrot
- 80 g smør
- 4 ss kraft fra pinnekjøttet
Sky/saus:
- 1 ss hvetemel
- 1 ss smør
- 3 dl kraft fra pinnekjøttet
Slik gjør du:
Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i minst 20 timer. Skift vann 2 ganger underveis. Ha pinnekjøttet i en kjele og fyll med vann til det dekker kjøttet. Kok i 3 timer.
Kok kålroten godt i ca. 1,5 timer. Mos den eller stamp den og tilsett smør. Ha i litt kraft fra pinnekjøttet.
Lag sausen. Smelt smøret i en liten kjele, ha i melet og rør godt. Kok opp og tilsett kraften fra pinnekjøttet.
Kok potetene ca 40 minutt før servering.
Rett før servering har du pinnekjøttet i en ildfast form og steker det på 250 grader i stekeovnen i noen minutter. Da får du en sprø skorpe på kjøttet.