Vurdering

4.5
(60)

Pinnekjøtt

Du trenger:

  • 2,5 kg pinnekjøtt
  • 12 poteter
Kålrotstappe:
  • 600 g kålrot
  • 80 g smør
  • 4 ss kraft fra pinnekjøttet
Sky/saus:
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 3 dl kraft fra pinnekjøttet

Slik gjør du:

Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i minst 20 timer. Skift vann 2 ganger underveis. Ha  pinnekjøttet i en kjele og fyll med vann til det dekker kjøttet. Kok i 3 timer. 

Kok kålroten godt i ca. 1,5 timer. Mos den eller stamp den og tilsett smør. Ha i litt kraft fra pinnekjøttet. 

Lag sausen. Smelt smøret i en liten kjele, ha i melet og rør godt. Kok opp og tilsett kraften fra pinnekjøttet. 

Kok potetene ca 40 minutt før servering.

Rett før servering har du pinnekjøttet i en ildfast form og steker det på 250 grader i stekeovnen i noen minutter. Da får du en sprø skorpe på kjøttet.

«Pinnekjøtt er godt hele året!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 60

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter