Du trenger:
Pizzabunn:
- 600 g hvetemel
- 4 dl vann
- 4 ss olje
- 10 g salt
- 8 g tørrgjær
Fyll:
- 2 ss olje
- 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- salt og pepper etter smak
- 1 gul løk
- 3 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts sukker
- 1 ts tørket oregano
- 300 g revet gulost
Slik gjør du:
Lunk vannet til 36 grader. Ha alle ingredienser til deigen i en bolle. Elt deigen i ca. 5 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Dekk bollen med plast og hev deigen i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
Imens lager du fyllet. Ha olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen. Hakk løken og ha den i sammen med kjøttdeigen. Tilsett krydder, tomatpure, sukker og hermetiske tomater. La det koke i noen minutter. Riv osten.
Kjevle deigen så den passer i en langpanne på ca. 35 x 45 cm. Fordel kjøttfyllet og dryss over osten.
Stek på 225 grader midt i ovnen i ca 25 minutter.