Vurdering

4.6
(5)

Rabarbramarmelade

Den tidlige rabarbraen som kommer om våren er den aller beste. Rabarbra er en anvendelig grønnsak som passer godt til kaker, desserter, safting og syltetøy - enten alene er i kombinasjon med forskjellige typer frukt og bær. Rabarbraen ble tatt i bruk på 1600-tallet som medisinplante, men etter hvert som sukker ble billigere og mer tilgjengelig ble det vanlig å bruke den i matlaging. Her er en enkel oppskrift på rabarbramarmelade som jeg fant i gomes håndskrevne kokebok fra 1924. Marmeladen passer godt som tilbehør til ost og spekemat, eller som pålegg på godt brød.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 kg rå rabarbra
  • 500 g sukker

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skyll og skrell rabarbraen, og skjær de i små biter.

Legg lagvis med rabarbra og sukker i kjele, uten vann. Bring det svakt i kok og la det koke i 1-2 timer til marmeladen har fått riktig konsistens.

Kok syltetøyglass og skrulokk i 1 min. Ha marmeladen oppi glassene og sku på lokket.

Vend de glassene på hodet med det samme og avkjøl.

«Den tidlige rabarbraen som kommer om våren er den aller beste!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 5

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter