Du trenger:
- 500 g store reker
- 2 ss soyasaus
- 1 ts pepper
- 1 ts chilikrydder
Saus:
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 4 hvitløkfedd
- 1 ss fersk ingefær
- 1 løk
- 1 dl vann
- 3 ss rød curry paste
- 2 ss brunt sukker
- 1 ts spisskummen
- 1 ts koriander
- 2 ss soya saus
- 1 ss fiskesaus
- 4 dl kokosmelk
- saft fra en 1/2 lime
- 1 ss sriracha
- ev. friske urter som topping
Slik gjør du:
Ha rekene i en bolle sammen med soyasaus, chilikrydder og pepper. Bland det godt sammen.
Finhakk hvitløk, ingefær og løk. Ha smør og olje i en stekepanne og varm opp til det freser. Ha løk, ingefær og hvitløk i stekepannen og stek det ca. 1 minutt.
Ha i resten av ingrediensene og kok i ca. 5 minutter. Legg i rekene til slutt og pynt med friske koriander, basilikum, vårløk eller chili.
Server med ris eller en frisk salat.
«Spicy og smakfull!»
