Rjomegraut

Vurdering

3.6
(47)

Ny bok fra Margit Dale

Setesdal – Kulinariske skattar og levande tradisjonar inneheld nærare 90 oppskrifter og er fylt til randen med kunnskap og historie.

Ny bok fra Margit Dale

Setesdal – Kulinariske skattar og levande tradisjonar inneheld nærare 90 oppskrifter og er fylt til randen med kunnskap og historie.

Du treng:

  • 5 dl seterrjome
  • 2 dl sikta kveitemjøl
  • 5 dl heilmjølk
  • 1 ts salt

 

Slik gjer du:

Kok rjomen under lok i ca. 2 minutt. Ha i halvparten av mjølet og rør kraftig. Du vil sjå at smøret piplar fram. Bruk ei skei, skum av smøret og ha det i ein kopp.

Rør inn resten av mjølet og spe med heilmjølka. Lat grauten koke i fem minutt. Rør av og til. Smak til med salt.

Server med sukker, kanel og smøret du har i koppen. Det passar òg godt med brau og spekemat, eller brau og rjome til.

«Tradisjonell rjomegraut!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.6 / 5. Antall stemmer: 47

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​