Du trenger:
- 400 g rødbeter
- 200 g poteter eller søtpoteter
- 1 gul løk
- 4 fedd hvitløk
- 40 g frisk ingefær
- 1.5 dl appelsinjuice
- 7 dl kraft eller vann
- 2 dl fløte
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Ha 3 ss olje i en gryte og stek løken og hvitløken på svak varme i ca 3 min.
Skrell rødbetene og potetene og skjær de i små biter. Finhakk ingefæren.
Tilsett potetene, rødbetene, ingefær, appelsinjuice og kraft i gryta. Kok ca. 1 time.
Når suppen har kokt ferdig, moses alt med en stavmikser. Ha så i fløte og la det koke opp. Smak til med salt og pepper.
Serveres i skåler med en rønmmeklatt og friske urter på toppen. Hjemmebakt grovbrød er godt tilbehør.