Du trenger
- 200 g kokte linser
- 6 poteter
- 2 hvitløkfedd
- 2 sjalottløk
- 2 never bladpersille
- 4 never blandet salat
- 300 g varmrøykt ørret
Vinaigrette:
- 1 dl olivenolje
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ts Dijonsennep
Rømme dressing:
- 1,5 dl rømme
- 2 ss raspa pepperrot
- 2 ss sitronsaft
- salt
Slik gjør du:
Del salaten og persillen i mindre biter. Riv ørreten i passelige biter og kutt ferdigkokte poteter i skiver. Ha alt i en bolle sammen med linsene.
Lag vinaigrette: Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bland det sammen med olje, eddik og sennep. Pisk godt sammen med en gaffel. Hell det over salaten og vend det inn.
Lag rømmedressing: Riv pepperrot og bland sammen med rømme og sitronsaft. Smak den til med salt.
Legg salaten på tallerken og ha over litt av rømmedressingen. Server gjerne med litt grovt brød
«Smaksrik salat med ørret!»
