Vurdering

4.6
(17)

Salt kjøtt med kålrabistappe og hvit saus

Du trenger:

  • 1 salt lammelår eller svineknoke
  • 1 kg poteter 
Kålrabistappe:
  • 1 lita kålrot
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss smør
Hvit saus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 2 dl kraft fra det kokte kjøttet
  • salt etter smak

Slik gjør du:

Kok kjøttet minst 2 timer. 

Skrell kålrota og gulrøttene, og kok de i ca. 1 time eller til de er møre. Hell av vannet og mos de godt. Ha i smør og rør det inn. Smak til med salt.

Lag sausen. Smelt smøret i en gryte. Bruk en visp og rør inn melet. Spe med melk og kraft, mens du rører godt. Kok sausen under omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med salt. 

Server med kokte poteter.

«Enkel og god tradisjonsmat!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 17

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter