Du trenger:
- 400 g renskåret laksefilet
- 2 lime
- 5 ss finhakket ingefær
- 3 ss finhakket chili
- 5 ss hakket koriander
- 8 ss finhakket vårløk
- 6 ss olivenolje
- 8 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
Slik gjør du:
I denne retten skal det helst benyttes laks som kan spises uten å varmebehandles først. Eventuelt kan du bruke ordinær laks som fryses før bruk.
Ta vekk den brune randen på fisken. Del fisken i tynne skiver og fordel skivene på en tallerken. Riv over skallet fra limen og skvis over saften. La det ligge og trekke i ca. 10 minutter.
Imens finhakker du chili og ingefær, grovhakker koriander og snitter vårløken i tynne ringer.
Fordel soyasausen over laksen og ha på ingefær og chili. Hell over olivenolje og sesamolje. Dryss over vårløk og koriander til slutt.
Server umiddelbart.
«Dette er en smaksbombe!»
