Vurdering

4.5
(4)

Saupkake

Enkel og god tradisjonsbakst. Kaka skal egentlig lages med saup (kjernemelk), men det kan være utfordrende å få tak i. Kulturmelk fungerer også godt.

[one-third-first]

Du trenger:

  • 1 l saup (kjernemelk) eller kulturmelk
  • 4 dl sukker
  • 3 ts natron
  • ca. 1 kg hvetemel

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. Tilpass mengden mel slik at deigen blir like tykk som en grøt.

Fordel deigen med en slikkepott i en smurt langpanne, og stek i 30–40 minutter.

Serveres til kaffen med smør og brunost til.

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter