Vurdering

4.2
(256)

Vallesuppe

Setesdalssuppe serveres sammen med lefse, eplekake eller brau (flatbrød). Suppa kan godt lages dagen før servering.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 400 g røykt lammekjøtt av lår, bog eller rygg
  • 2,5 l vann
  • 70 g tørkede gule erter
  • 30 g byggryn
  • 150 g kålrot
  • 150 g kål
  • 150 g gulrøtter
  • 100 g purre

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Legg tørkede gule erter og byggryn i vann over natten.

Kok kjøttet i en kjele med 2,5 l vann i 1 time. Tilsett ertene og byggryna. Kok videre i 30 minutter og skjær grønnsakene i fine biter. Ha de i kjelene sammen med kjøttet, ertene og byggryna.

Ta opp kjøttet når det har kokt 2 timer, skjær det i terninger og ha det tilbake i kjelen. Kok alt i 1 time til , og suppa er klar til servering.

Foto: Anders Martinsen

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 256

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter