Du trenger:
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 egg
- 150 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 50 g kakaopulver
Sjokoladekrem:
- 200 g kremost
- 100 g smør
- 150 g melis
- 150 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
Pisk smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør inn det tørre.
Ha bakepapir i bunnen på en springform på ca. 22 cm. Smør kantene. Ha røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken.
Lag sjokoladekremen. Pisk sammen kremost og romtemperert smør. Ha i melis, og pisk det inn. Smelt sjokoladen i vannbad og den i kremen Pisk videre til en glatt krem uten klumper.
Del den avkjølte kake i to. Ha 1/3 av kremen mellom kakelagene og smør resten på kaken.
«Min favoritt-sjokoladekake!»
