Du trenger:
- 100 g kakaopulver
- 3,5 dl vann
- 6 dråper vaniljeessens
- 400 g mel
- 2 ts bakepulver
- 350 g smør
- 350 g brunt sukker
- 300 g sukker
- 6 egg
Fyll:
- 150 g mørk sjokolade
- 170 g smør
- 220 g kremost
- 5 dråper vaniljeessens
- 300 g melis
Slik gjør du:
Ha kakaopulveret i en bolle. Hell i kokende vann og rør det godt sammen. Visp inn vaniljeessens.
Bland mel og bakepulver i en annen bolle.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn ett og ett egg. Ha vekselsvis mel og kakaoblanding i røren, mens du pisker på lav hastighet. Fordel røren i en godt smurt langpanne på 30×40 cm.
Stek i kaken midt i stekeovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Lag sjokoladefyllet. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk romtemperert smør og kremost til det er glatt og uten klumper. Tilsett smeltet sjokolade, vaniljeessens og melis, og visp i ca. 1 minutt.
Når kaken er avkjølt, deler du den i to like store deler. Fordel 1/3 av fyllet på det ene avkjølte laget. Legg den andre delen oppå og dekk kaken med resten av fyllet.