Vurdering

3.9
(43)

Sjokoladekake med fyll

Du trenger:

  • 100 g kakaopulver
  • 3,5 dl vann
  • 6 dråper vaniljeessens
  • 400 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 350 g smør
  • 350 g brunt sukker
  • 300 g sukker
  • 6 egg
Fyll:
  • 150 g mørk sjokolade
  • 170 g smør
  • 220 g kremost
  • 5 dråper vaniljeessens
  • 300 g melis

Slik gjør du:

Ha kakaopulveret i en bolle. Hell i kokende vann og rør det godt sammen. Visp inn  vaniljeessens. 

Bland mel og bakepulver i en annen bolle. 

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn ett og ett egg. Ha vekselsvis mel og kakaoblanding i røren, mens du pisker på lav hastighet. Fordel røren i en godt smurt langpanne på 30×40 cm. 

Stek i kaken midt i stekeovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Lag sjokoladefyllet. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk romtemperert smør og kremost til det er glatt og uten klumper. Tilsett smeltet sjokolade, vaniljeessens og melis, og visp i ca. 1 minutt. 

Når kaken er avkjølt, deler du den i to like store deler. Fordel 1/3 av fyllet på det ene avkjølte laget. Legg den andre delen oppå og dekk kaken med resten av fyllet.

«Min nye favoritt sjokoladekake!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.9 / 5. Antall stemmer: 43

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter